top of page

Nordrum gård

Fest, bryllup & pilegrimsovernatting
  • Facebook
  • Instagram
IMG_7581.jpeg

Velkommen

Pilegrimsovenatting

Pilegrimsovernatting

Pilegrimsovernatting og utleie

Vi tilbyr både overnatting for pilegrimer og utleie hele året i et eget hus med stue, kjøkken, bad og tre soverom. Totalt har soverommene seks senger og ni sengeplasser ved bruk av dobbeltsenger. I tillegg kan det gjøres avtale om leie av pilegrimsloftet utenom høysesong for pilegrimer. Det er flotte tur- og jaktmuligheter på fjellet i nærområdet vårt, og flere jegere har benyttet seg av loftet til husvære.

Priser

Seng med håndkle kr. 400,-. 
Seng med håndkle og sengetøy kr. 500,-. 
Frokost kr. 125,- + evt. niste kr. 50,-.

Bestilling

Vi tar gjerne imot deg/dere! Ta kontakt med oss for nærmere avtale og bestilling, og du vil få et svar av Elisabeth eller Ola.

Dette gjøres på e-post til: ninavn@online.no

Hensyn til COVID-19

Smittevernveilederen for pilegrimsleden følges. Dette er en veileder utarbeidet for overnttingsstedene langs Pilegrimsleden sommeren 2021. Vi er opptatt av hygiene og at våre gjester skal føle seg trygge under oppholdet mht smittespredning.

26.06.2018

Nydelig vær og blomsterprakt i hagen, søt hun tok imot oss. Årets beste dusj gjorde at vi fikk sove god i gode senger. 

I morges var de fleste "vondter" etter turen borte. Takk for et herlig opphold!!! 

- Anfrid og Rannvei

Fest og Bryllup
DE6A2199.jpg

Fest og bryllup

DE6A2195.jpg

Nordrum gård tilbyr gårdsbryllup i flotte omgivelser

Festsalen blir også omtalt som festlåven. Den ble bygget i 2008, og materialene er hogget og skåret i egen skog. Byggeskikken er av en røff og grov stil. Under arrangementer åpnes hele gården opp, noe som gir rom for mingling i historiske omgivelser. Med individuell pynting av festsalen ligger forholdene godt til rette for et idyllisk gårdsbryllup. Festsalen kan naturligvis også benyttes til mindre arrangementer, som årsjubileer og konfirmasjoner.

 

Fasiliteter

Festsalen kan romme så mangt. Det er oppdekkingsplass til maksimalt 110 personer. Gården har alt av bord, stoler og servise. I tillegg har den egen bardisk. Når det gjelder musikk, er det både mulighet for live og via Spotify. Maten er opp til hver enkelt. Gården har ved tidligere anledninger benyttet lokal kokk eller catering. I bryggerhuset er det rom for at servitører kan oppholde seg, og dette kan benyttes til praktiske gjøremål.

 

Overnatting

Den idylliske brudesuiten er forbeholdt brudeparet. Der kan bryllupsnatten nytes i gode senger. Gården har også sengeplasser for mange av gjestene.

 

Book din drømmedag

Vi kan sammen finne den beste løsningen for ditt arrangement. For priser og en nærmere prat, ta kontakt med oss!

Nordrum ligger på østsida - nærmere bestemt 1,5 km unna Fåvang sentrum. Med flott utsikt utover bygda med Gudbrandsdalslågen i dalbotn framstår gården som et møte mellom historikk og tradisjon, som videreføres i dagens drift med mjølkeproduksjon.

 

Dette er en tradisjonsrik husdyrsgård, der historien kan spores tilbake til folkevandringstida (400-600 e. Kr.). Kornbua fra 1600-tallet og stabburet utgjør en sentral plass i inntunet. Nordrum er et "heimnavn" og var antagelig bosatt allerede i folkevandringstida (300-500 e. Kr.). På Åmot seter ligger det jernblestreslagg som er C14-datert samme tid. Det er funnet skinnbrev i Diplomatarium Norvegicum med navnet "a Nordreime", som er det eldste dokumentet og datert 11. august 1425. I 1528 betale familien Nordrum katolsk kirkeskatt, kalt Gjengjerden. Gården har vært i familien siden den gang. På slutten av 1700-tallet ble de eldste husene på gården flyttet 150 m høyere opp. Første etasje i hovedhuset er antagelig tømra på 1500-tallet og de øvrige husene i inntunet og de fleste på gårdens seter fra tiden 1830 til 1870.

Gudbrandsdalsleden er den lengste pilegrimsleden i Norge, og var hovedveien til Nidaros i Middelalderen. Gå i fotsporene til tusener av pilegrimer som har gått her før deg, og la deg inspirere av et mangfoldig og variert natur- og kulturlandskap. Leden går rett på nedsida av gårdstunet, og vi tilbyr overnatting - både for pilegrimer og turister.

IMG_5927.jpeg

Info

Sammen med sønnene Martin og Bård har Nina og Ola Nordrum drevet gården siden 1992. Nina jobber utenom gården, mens Ola er heltidsbonde. Elna Nordrum på 93 år bor også her, og er fortsatt til stor hjelp i det daglige virket.

Ressursgrunnlaget på gården er omkring 400 dekar jordbruksskog, og 5300 dekar skog og utmark. I tillegg har vi en besetning på 32 mjølkekyr, ungdyr til påsett og kjøttproduksjon. Hønene gir ferske egg på frokostbordet. Vi har også hunden Wilma og en fjøskatt.

I 2011 startet vi med pilegrimsovernatting i et restaurert bryggerhus. Mye arbeid ble lagt ned og resulterte i tre soverom, bad og kjøkken. For oss er det viktig at gjestene våre føler seg velkomne ved at det er rent, trivelig og avslappende.

I festsalen arrangerer vi årsjubileum, konfirmasjoner og bryllup etter henvendelser. Vi har også mulighet for overnatting dersom dette er ønskelig. Arrangementet blir skreddersydd ut ifra vedkommendes ønsker i landlige omgivelser med mye historie i veggene. Tidligere tilbakemeldinger har vært svært positive.

Gårdshistorie
Tunet på gårde.jpg

Gårdshistorie

Nordrum befinner seg 1,5 km unna Fåvang sentrum på østsida. Med flott utsikt utover bygda med Gudbrandsdalslågen i dalbotn framstår gården som et møte mellom historikk og tradisjon, som videreføres i dagens drift med mjølkeproduksjon.

Dette er en tradisjonsrik husdyrsgård, der historien kan spores tilbake til folkevandringstida (400-600 e. Kr.). Kornbua fra 1600-tallet og stabburet utgjør en sentral plass i inntunet. Nordrum er et "heimnavn" og var antagelig bosatt allerede i folkevandringstida (300-500 e. Kr.). På Åmot seter ligger det jernblestreslagg som er C14-datert samme tid. Det er funnet skinnbrev i Diplomatarium Norvegicum med navnet "a Nordreime", som er det eldste dokumentet og datert 11. august 1425. I 1528 betale familien Nordrum katolsk kirkeskatt, kalt Gjengjerden. Gården har vært i familien siden den gang. På slutten av 1700-tallet ble de eldste husene på gården flyttet 150 m høyere opp. Første etasje i hovedhuset er antagelig tømra på 1500-tallet og de øvrige husene i inntunet og de fleste på gårdens seter fra tiden 1830 til 1870.

Gudbrandsdalsleden er den lengste pilegrimsleden i Norge, og var hovedveien til Nidaros i Middelalderen. Gå i fotsporene til tusener av pilegrimer som har gått her før deg, og la deg inspirere av et mangfoldig og variert natur- og kulturlandskap. Leden går rett på nedsida av gårdstunet, og vi tilbyr overnatting både for pilegrimer og turister.

Fasiliteter

Fasiliteter

Pilegrimsovernatting

Hvil ut i gode senger etter dagens tur langs pilegrimsleden.

 

Utleiehus

Ta ferien eller helgeturen til Nordrum gård. Med kun 20 minutter kjøretur kan man besøke Kvitfjell, Hafjell eller Hunderfossen.

 

Fest og bryllup

​Vi skreddersyr ditt arrangement enten det er årsjubileum, konfirmasjon eller bryllup. Alt dette i landlige omgivelser med mye historie i veggene.

 

Gårdsomvisning

Ved interesse er det mulig å få omvisning rundt på gården.

Fuglesafari

Gå en tur rundt på gården eller en tur i skogen og se forskjellige ville fugler og dyr.

 

Svømme i Lågen

Om sommeren er det muligheter for å ta seg et forfriskende bad i Lågen.

WiFi

Ta kontakt for passordet.

BILDER
bottom of page